Gavlmaleriet ASK YGGDRASIL i Nannasgade 12

Dagbog

DAG 0. Det forberedende arbejde.

Indtil nu har jeg brugt tiden på forberedelserne. Der er blevet blandet farver og flere af figurerne har jeg tegnet op i den endelige størrelse, så jeg skal bruge så lidt tid som muligt på liften.

De følgende dage vil Torben Truels (min webmaster) følge arbejdet, og sørge for at I kan holde jer opdaterede, hvis det skulle have interesse.

Du er også velkommen til at kigge forbi Nannasgade ved nr 12.

Så håber jeg bare på godt vejr – Christian

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (3)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (2)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (1)

ForberedelsenSkitsenDag 0: Den nøgne gavl

 

Dag 1 – DÅRLIG START : Mandag d. 19. maj

Kl. 9 kom chaufføren med liften. Han bragede ind i lågen til parken, så liften gik i stykker. Reparatør blev tilkaldt og fik ordnet den. Da jeg så endelig kunne komme igang med at male begyndte det så småt og regne. Da jeg havde fået malet den smule du kan se på billedet, regnede det så meget, at jeg måtte holde op, og jeg kørte hjem.

Hen på eftermiddagen lysnede det og jeg besluttede at køre tilbage og male videre, men halvvejs brød bilen sammen, og den måtte transporteres til mekanikeren. Så det blev ikke til mere maleri på førstedagen, – bedre held imorgen tirsdag.

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (5)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (4) 
 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (6)

DAG 2 : Tirsdag d. 20. maj

Når man skal overføre en skitse til en gavl, foregår det, som man har gjort siden antikken, ved at kvadrere skitsen ind og så lave nogle tilsvarende men større kvadrater på væggen. Dette forudsætter at man har en præcis tegning af gavlen som udgangspunkt.

I dag gik det op for mig at den arkitekttegning jeg havde fået af gavlen havde meget lidt med virkeligheden at gøre, hvilket gav mig en del ekstraarbejde med at tilpasse min tegning til målene på gavlen. Det hele bliver ikke nemmere af at det foregår med lift og ikke stillads.

Tiden er således mere gået med at måle og tegne, end med at male. Imorgen sker der noget mere. 

DAG 3 : Onsdag d. 21. maj

Jeg havde i dag besøg af Projektchef Peter Christensen, Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret. Han tog en række fotos. De to første er fra hans serie.

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (9)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (8)

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (7)

 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (11)

DAG 4 : Torsdag d. 22. maj

Der kom blå himmel på gavlen. Ormen Nidhug er nu synlig og forvandles øverst til Odins ulve Gere og Freke. Jeg fik lige sat nogle farveprøver af til regnbuen Bifrost inden fyraften.

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (10)


 

DAG 5 : Fredag d. 23. maj

Træet Ask Yggdrasil slynger sig nu op ad gavlen omkranset af ormen Nidhug og regnbuen Bifrost.

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (15)

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (14)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (13)

Hvis nogen tror det er morsomt at svæve rundt i en lille kurv 15 – 20 meter over jorden, kan de godt tro om igen. Jeg lider ikke af højde-skræk, men at stå i en liftkurv, der går i svingninger ved den mindste bevægelse, og som svajer godt, selv ved en smule vind, det venner jeg mig simpelthen ikke til. Jeg står konstant med let bøjede ben, for at afbøde rystelserne, så efter sådan 8 til 10 timer i luften, er jeg godt slidt når jeg kommer hjem. Men glæden ved at se ens værk vokse frem i en sådan størrelse, opvejer dog heldigvis ubehaget.


Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (12)


 

DAG 6 : Lørdag d. 24. maj

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (16)

Jeg startede med at male Ask Yggdrasil om, da jeg syntes den var blevet for mørkerød. Jeg malede også de to ulve Gere og Freke om, da de var blevet for små. Nogle ufølsomme unger spurgte om det var en giraf jeg malede. Til sidst malede jeg Thors lyn mod den mørke himmel.

Vi håber på stadig klart og stille vejr i den kommende uge. I morgen er det søndag og hviledag!


 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (18)

DAG 7 : Tirsdag d. 27. maj

I går mandag silede det ned fra morgen til aften. Arbejdet måtte indstilles.

Men her til morgen var det atter solskin og jeg kom tidligt i gang. Ulvene træder nu tydeliger frem mod den mørkeblå himmel.


Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (17)

 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (19) 

DAG 8 : Onsdag d. 28. maj

Der var varslet blæst i dag. Så jeg begyndte for oven med at male de to ravne Hugin og Munin. Jeg ridser dem først op efter skabeloner og derefter maler jeg dem.

Blæsten tog til så jeg måtte opgive at male flere detaljer, jeg var bange for at skabelonerne ville flyve væk.

Jeg arbejde mig nedad med at udjævne overgangene i himlen mod jorden. For til sidst at male videre på træet forneden.

 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (20)

DAG 9 : Torsdag d. 29. maj

I dag fik jeg taget hul på den nederste del af træet, med rødder og jord. Desuden fik jeg malet lyseblåt rundt om motivet.
Nu er det ved at være tid, at jeg får malet de mange motiver i frisen rundt om træet.

Fotoet er taget fredag morgen. Inger og Christian planlæger dagens arbejde. 
Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (22)

DAG 10 : Fredag d. 30. maj

Så kom der figurer på i venstre side af frisen. Her ses Heimdal der holder vagt ved Bifrost
og som støder i Gjalderhornet når der opstår farer. Under ham ses Freya, der er gud for kærlighed og frugtbarhed.

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (21)


 

DAG 11 : Lødag d. 31. maj


Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (26)  Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (25)

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (24) Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (23)
 

DAG 12 : Søndag d. 1. juni

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (27)

Det blev en lang og arbejdsom weekend, da søndag var den sidste dag jeg havde liften. Jeg startede med at få malet Odins hest Sleipner oppe oven på regnbuen, og arbejdede ellers mest med de små "historier" om de forskellige guder og sagnfigurer der befolker frisen rundt om hovedmotivet. Jeg vil senere gennemgå dem hver især.

Faktisk er jeg ikke helt færdig, jeg mangler detaljer nederst på facaden, men det er ting jeg kan nå fra jorden, og de vil først blive lavet når Inger og jeg kommer hjem fra en lille ferie, hvor vi bl.a. skal se på stor og mindre stor kunst i Skagen. Så mandag den 9. juni er jeg igen på pletten, og torsdag den 19. kl 16 er der indvielse, men herom mere senere.


 

DAG 13 og 14 : Tirsdag d. 10. og onsdag den 11. juni

Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (29)

Hjemme igen fra vores lille ferie har jeg i ro og mag kunnet finpudse, hvad jeg manglede på facaden. Bl.a. er Fenrisulven med Tyrs hånd kommet med, og efter "krav" fra tilskuere er egernet Ratatosk også kommet med, selvom det ikke har "sin gade" i kvarteret.

Allernederst, under den isolerede del af gavlen, har jeg, i et forsøg på at graffitisikre muren, malet den isnende ild i Hell.

Hermed vil jeg overdrage maleriet til kvarterets beboere, og håber det vil blive til glæde i mange år.

Christian Hansen
Juni 2008Ask Yggdrasil. Gavlmaleri. Chr. Hansen. (28)

 
Ask Yggdrasil, Chr. Hansen

Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (2)

Indvielse : Torsdag d. 19. juni 2008 kl. 16 -17


Så er jeg endelig blevet færdig med mit gavlmaleri i Det Mytologiske Kvarter på Nørrebro. Sleipner troner på toppen og nornerne gør regnskabet op i bunden. Sigurd får gjort det af med dragen Fafner, og jeg har fået sat min signatur.

Områdefornyelsen i Mimersgadekvarteret, som er initiativtager til projektet, vil i forbindelse med indvielsen af maleriet, byde på mjød og tørret kød i bedste vikingestil. Det foregår på torsdag d. 19. juni kl. 16 -17, og alle er velkomne.

I forbindelse med arbejdet har min webmaster Torben Truels fulgt arbejdet dag for dag med denne fotoserie. Senest er kommet en gennemgang af alle guderne/vejnavnene der er med på maleriet.
Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (1)

Gavlmaleriet blev indvies.

Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (3)   Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (4)

Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (5)   Ask Yggdrasil. Invidelse af gavlmaleri malet af Christian Hansen (6)